Peltokurki - musiikkia

Peltokurki on tunteita herättävää folkpop-vaikutteista musiikkia. Yhtye valloittaa sinut voimakkailla sanoituksilla sekä suomalaisella melankolialla, jota on maustettu disneymäisillä melodioilla. Oulusta ponnistava, nosteessa oleva Peltokurki onnistuu liikuttamaan rehellisellä ja vahvalla sanomallaan. Keikoilla on tiettävästi menty kananlihalle, naurettu ja itketty niin haikeudesta kuin ilostakin.

Vuonna 2019 työstämme uutta albumia, jonka alustava julkaisu tapahtuu tammikuussa 2020. Levyn äänitykset ovat jo alkaneet ja suunnittelemme helmi-maaliskuulle 2020 levynjulkaisukiertuetta.  

Aikaa -sinkku julkaistu

Klikkaa tästä ja kuuntele Aikaa -sinkku Spotifyssä

"Aikaa" hurmaa voimakkaalla sanomallaan ja laittaa pohtimaan läheisille annetun ajan tärkeyttä.

"Ei kukaan toista rakasta vain lähteäkseen
Siks pyydän aikaa, aikaa, sitä toisillenne antakaa
Aikaa, aikaa suurieleisesti vaalikaa"

En unohda teitä -sinkku julkaistu

Klikkaa tästä ja kuuntele En unohta teitä -sinkku Spotifyssä

En unohda teitä -kappale on koskettava tarina ystävyydestä ja sen tuomasta voimasta. 

"Täälläkin laulumme soi,
vielä nää kadut meitä jaksavat kantaa
Ja vaikka elämä kipua tois
tiedämme; on sillä muutakin antaa"

Valvesali 16.12.2018

Peltokurki järjesti yhdessä Kulttuuritalo Valveen kanssa kaksi loppuunmyytyä konserttia Valvesalissa 16.12.2018. Tunnelma katsomossa oli käsinkosketeltava, koskettavat kappaleet nostivat tunteet pintaan niin yleisössä kuin orkesterissakin. Konserteissa soitettiin sekä vanhoja että uusia, yleisölle vielä tuntemattomia kappaleita.

Katso alta lyhyt kooste konsertistamme. 

Peltokurki julkaisi Musta koira -kappaleensa musiikkivideon 25.8.2018. Musiikkivideo voitti Oulun Musiikkivideofestivaalin Kotimaisen kilpailun 2018 Postpumpeli -palkinnon parhaasta jälkikäsittelystä. Videon tekijä on Tommi Rahko.