Mikä Peltokurki

Peltokurki on tunteita herättävää folkpop-vaikutteista musiikkia. Yhtye valloittaa sinut voimakkailla sanoituksilla sekä suomalaisella melankolialla, jota on maustettu disneymäisillä melodioilla.

Oulusta ponnistava, nosteessa oleva Peltokurki onnistuu liikuttamaan rehellisellä ja vahvalla sanomallaan. Keikoilla on tiettävästi menty kananlihalle, naurettu ja itketty niin haikeudesta kuin ilostakin. 

Peltokurjen synty

Peltokurjen juuret istutettiin kesätyöreissulla Posion metsissä kesällä 2016, kun kaksikko alkoi tehdä ensimmäisiä kappaleita yhdessä. Sitä seurasi luova syksy, jonka tuloksena yhtyeen ensimmäisen sinkun demo äänitettiin.

Myöhemmin Musta koira -sinkku ja sen musiikkivideo julkaistiin 24.8.2018. Musiikkivideo palkittiin Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimaisessa kilpailussa parhaan jälkikäsittelyn palkinnolla.

Tuolloin Peltokurki alkoi myös keikkailla aktiivisesti, ja järjesti joulukuussa 2018 Oulun Valvesalissa kaksi loppuunmyytyä salikonserttia, joissa yhtye laajentui 12-henkiseksi orkesteriksi.

Vuosien aikana rinnalle on vakiintunut bändi ja tiimi, jonka siivittämänä Peltokurki jatkaa valloitusmatkaansa.

Kappaleet sanoitetaan, sävelletään ja sovitetaan alusta loppuun yhdessä. Intuitiivinen työskentelytapa johtaa herkkään, syvälliseen ja voimaannuttavaan lopputulokseen.

Vuonna 2019 yhtye äänittää esikoisalbumiaan, joka on määrä julkaista alkuvuodesta 2020. Kesällä 2019 Peltokurki nähdään ensimmäistä kertaa festarilavoilla.

Klikkaa tästä Peltokurjen keikkakalenteriin.

Klikkaa tästä kuuntelemaan Peltokurjen musiikkia.

Bändi

Peltokurki bändin jäsenet basisti
Peltokurki bändin jäsenet koskettimet
Peltokurki bändi rummut
Peltokurki bändi kitaristi

Peltokurki esiintyy duona, triona ja täyden bändin voimin. Lisäksi voit kuulla keikoillamme myös vierailevia artisteja.

Bändissä soittavat Aleksis Kesti (basso/synabasso), Taneli Knuutinen (koskettimet), Joonas Kinnunen (rummut) sekä Eerik Samula (kitara).


Yhteistyökumppanit

Peltokurki-tiimin taustahenkilöt

Ismo Oikarinen huolehtii Peltokurjen äänitekniikasta: siis siitä että soundit on kohdallaan, tekniikka pelaa ja musiikki kuulostaa täydelliseltä.

Issedesign / Essi Jylhä vastaa Peltokurjen kokonaisvaltaisesta visuaalisesta ilmeestä. Tämä näkyy panostuksena Peltokurjen visuaalisuuteen, millä on iso rooli livekeikoissa ja toiminnassa.

Mandi Seikkala vastaa yhtyeen taloudesta ja budjetoinnista sekä huolehtii siitä, että rahat riittävät unelmien toteuttamiseen ilman budjetin paukkumista. 


Emilia Originals

Peltokurjella on myös oma koru! Emilia Originals suunnitteli Peltokurjen nimikkokorun keväällä 2018 ja tuoteperhe kasvaa vuoden 2019 aikana. Esteettistä ja ekologista korudesignia Oulusta. Korut tehdään käsin kierrätysmateriaalista. Koukut, renkaat ja ketjut ovat ruostumatonta, nikkelivapaata kirurginterästä. Klikkaa tästä tutustumaan Peltokurki-koruihin sekä muihin Emilian tuotteisiin.


Somiana

Oululainen juhlakauppa on tehnyt yhtyeen kanssa yhteistyötä loppuvuodesta 2018 alkaen.

Klikkaa tästä ja tutustu Somianan valikoimaan.